Gehaktballetjes
in Tomatensaus
INGREDIËNTEN:
- 2 kg
gehakt half om half( alleen runder wordt te droog)
- 4 grote
uien, bruine basterdsuiker
- diverse
potjes(blikjes) champignons
- 1 ei
- sambal
-
tomatenpuree
-
tomatencurie
- en een
paar maggiblokjes.

BEREIDING:
- Meng het
gehakt met het ei en paneermeel en draai er kleine balletjes van, die je
heel licht ook nog door bloem(meel) rolt en bak ze bruin in half boter,
half olie tot ze gaar zijn.
- Doe de
gare balletjes op een schaal, was de pan uit en begin aan de saus.
- Doe wat
boter in de pan en bak hierin de uien glazig, dan de tomatenpuree, de
ketchup en wat vocht van de champignons.
- Dan erbij
de maggieblokjes en de bruine suiker en de sambal.
- In dit
geheel de champignons even laten aan de kook komen, even proeven of ze
gaar zijn en dan de balletjes er bij doen.
- Is de
saus niet dik genoeg, dan wat bijbinden met aardappelmeel.
