Sauzen
-
pz is peper en
zout
-
tl is theelepel
-
el is eetlepel
- PORTSAUS; 2
sjalotten-1 dl rode port-2 dl bouillon-1/4 l slagroom-pz-1 tl
suiker.
- PAPRIKASAUS; 1 ui-2 rode
paprika-2 el olijfolie-1 tl poeder-1/4 l bouillon-pz-2 tl
suiker-rode wijnazijn en of citroensap.
- PADDESTOELENSAUS; 25gr.gedroogde paddestoelen-2 sjalotten-teentje knoflook-150 gr. Oesterzwammen-25 gr.boter.1 el bloem-1 laurierblad-2
dl.creme fraiche.
- ROMIGE MOSTERDSAUS; 1/4
l slagroom-2 el. Grove mosterd-pz-allesbinder.
- KERRIE SINASAPPELSAUS; 2
sinasappels-1 el kerriepoeder-olijfolie-gehakte peterselie-pz.
- TOMATEN BOTERSAUS; 1
vleestomaat-2 sjalotten-2 el witte wijnazijn-1 dl tomatesap-1 el
tomatepuree-200 gr koude boter in blokjes-pz.
- KNOFLOOK ROOMSAUS; 1
bosje lente ui-3 knoflook teentjes-25 gr. Boter-11/2 dl dr.witte wijn-1/4 lt
slagroom-kippebouillon-pz-gesnipperde bieslook.
- KERRIESAUS; Ui-uit pak
witte saus-kerrie poeder-koksroom-pz.
- TOMATENMOSTERDSAUS; 1
ui-2 vleestomaten-25 gr boter-1/4 lt creme fraiche-1 el grove mosterd-1/2 tl
suiker-pz.
- JAGER/UIENSAUS; 3 uien-2
tl suiker-2 el bloem-1/4 tl tijm-vleesbouillon-1/4lt melk-pz.
- CHAMPIGNON ROOMSAUS; 1
ui-150 gr champ.-1 dl droge witte wijn-1/4 lt
slagroom-allesbinder-pz-gesnipperde peterselie.
- PEPER ROOMSAUS; 1
sjalot-50 gr gerookt spek-15 gr boter-1/2 tl tijm-1 el grove zwarte peper-2 dl
melk-1/2 tl zout-1 dl slagroom-citroensap-2 eierdooiers.
- HONING TIJM SAUS; 4 el
honing-verse tijm- 1 dl rode wijn- 3 dl kalfsfond-4 el creme fraiche
pz-peterselie.
- BOLOGNESESAUS; 25 gr
boter-olijfolie-gesnipperde ui-klein gesneden
spek-wortel-bleekselderij-teentje knoflook-mager rundergehakt-1/5 dl rode
wijn-1 dl melk-1 blik tomaten met
sap-laurier-tijm-pz.
