Broodjes
Spek -
uien - kaas broodjes
Dit is een hartig broodje die warm het beste
smaken, maar koud als borrelhap smaakt het ook. De boodschappen en handelswijze
zijn als volgt,

Bereiding:
- Begin met het maken van gistdeeg voor witbrood. Wellicht is
dat voor velen te moeilijk en/of te veel werk. Makkelijker is daarom, koop
een pak KOOPMANS mix voor witbrood en ga als volgt te werk. Zeef als nog de
bloem( 500 gr.) boven een kom en doe daarbij 1 ei, 25 gr. boter op
kamertemperatuur en 300 cc half melk, half water circa 30 graden met beetjes
erbij.
- Met de kneedhaken circa 5 a 10 min goed doorkneden.
- De kom dan met een stuk plastik goed afdekken en na een
half uur goed doorkneden zodat een vaste bol krijgt die zo aanvoelt als een
vrouwenborst.
- Dan alsnog een keer afdekken en na een half uur de deeg
verwerken.
- Strooi op een werkblad wat bloem en leg daarop de deeg en
verdeel deze in twee stukken.
- Ga dan een stuk uitrollen in een rechthoekige lap en deze
lap bestrijken met losgeklopt ei.
- Dan de lap bestrooien met kruiden. Ik zelf gebruik
giroskruiden, maar andere kruiden kan ook.
- Dan uien klein snijden en de stukjes over de lap verdelen.
- Dan Ontbijtspek klein snijden en over de lap verdelen.
- Dan wat oude/belegen kaas raspen en over de lap vedelen.
- Over het geheel wat Knoflookpoeder, peper, zout en
paprikapoeder Strooien.
- Dan de lap, begin aan de lange kant oprollen en dicht
plakken met losgeklopt ei en op de naad laten rusten.
- Begin dan aan de andere bol, op de zelfde manier.
- Verwarm de oven voor op 220 gr.
- De rol is dan inmiddels wat steviger geworden en laat zich
nu snijden.
- Snij er plakken van een duim dik en leg de plakken op een
ingevette bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er dan nog wat
pittige kruiden over.
- Bak de broodjes af op die 220 gr., tijd circa 30 min.
- Van die 500gr meel, krijg je circa 34 broodjes.