Kapucijners
met vlees en groenten
INGREDIËNTEN:
- 1 á 2
blikken jonge paters
- Hamlap
- beetje
half om half gehakt
- Beetje
rauwe gerookte ham
- Uien
- Wortelen
-
Bleekselderijg
- Perper
en zout
-
Aardappelmeel
-
Bouillonpoeder

BEREIDING:
- Leg
in een pan met koud water de hamlap met wat zout en laat het aan de
kook komen, na een halfuurtje of als het vlees zo goed als gaar is
doe je de uien, wortel en bleekselderij in de pan.
- Is
alles gaar, schut het dan af, maar bewaar het vocht.
- Bak
in een andere pan het gehakt en de ham rul gaar en giet het over in
die pan waar de groenten in zaten.
- Voeg
daaraan toe de groenten het inmiddels klein gesneden vlees.
- Maak
het bewaarde vocht aan met aardappelmeel en breng alles op dikte,
afproeven en eventueel wat bouillon poeder.
-
Stevige kost met de CARNEVALSDAGEN, ik eet er een paar boterhammen
met mosterd bij
