Uiensoep
INGREDIENTEN
- 6 dikke
uien( liefs griekse of spaanse)
- 1 bosje
uienpijpjes
-
Kippenbouillon
- witte wijn
- roomboter

- Zet een
ketel en een koekenpan op het vuur.
- Snijd 3 uien
met jasje aan over dwars door en leg ze met de snijkant in de gesmolten
roomboter in de koekenpan en laat ze zachtjes smoren tot ze gaar zijn,en van
onder een beetje aangebakken.
- Snijd 3 uien
in de lengte door en maak er dan niet al te grove halve ringen van. Bak die
dan glazig in de ketel, maar wel gaar.
- Inmiddels
zijn de uien in de pan ook gaar en haal ze uit hun jasje en kap deze uien
vrij klein en doe ze bij de uien in de ketel.
- Snijd dan de
lenteui klein en fijn en doe die er dan ook bij.Is het hele spul bijtgaar,
doe er dan de kippenbouillon en een glas witte wijn bij.
- Dan een
zakje EPIX kruiden (zie recept kruidenboter) wat uitgeknepen knoflook,
peper, zout en evt wat peterselie.
- Dan ga je de
zaak binden. Kan met wat geklopte bloem, maar maak de soep niet te dik, het
moet geen pap worden.
- Even
afproeven, misschien wat meer zout en peper.
- Rasp wat
oud/belegen kaas.
- Doe de goed
warme soep in een kop, leg op de soep wat stukjes gebroken melbatoostjes en
daarop de geraspte kaas.
- Dan onder de
grill tot de kaas gaat bubbelen en smakelijk eten met stokbrood.
Groeten van
Rob.
